På dager hvor det kan være litt travelt, kan denne virkelig være et alternativ. Er du glad i asiatiske smaker er denne supper perfekt for deg. I tillegg er den kjøttfri og kan være et alternativ hvis du ønsker en kjøttfri dag i uka.
4 porsjoner
1 rød chili
2 båter hvitløk
1 bit fersk ingefær
300 g sellerirot
2 gulrøtter
1 ss rapsolje
1 boks (400 ml) kokosmelk
8 dl vann
2 terninger grønnsakbuljong
1 boks hvite bønner
60 g babyspinat
Saften av 1 lime
1 ts salt
1/8 ts pepper
Del chilien i to på langs, skrap ut frøene.
Skjær chili i små biter. Riv ingefæren fint.
Rens selleriroten, skrell gulrøttene og skjær i små terninger, 1×1 cm.
Fres rotgrønnsakene med chili, hvitløk og ingefær i en stor kjele uten at det tar farge, ca. 2 minutter.
Tilsett kokosmelk, vann og buljongterninger.
La det koke ved svak varme til rotfruktene knapt er møre, ca. 5 minutter.
Skyll bønnene og tilsett dem og det meste av spinaten.
Smak til med salt og pepper. Server med limebåter til å presse i.
Handleliste:
1 rød chili
1 hvitløk
1 bit fersk ingefær
1 bit (300 g) sellerirot
1 pk. gulrøtter
1 boks (400 ml) kokosmelk
1 pk grønnsakbuljong – (hvis du ikke har i skapet)
1 boks hvite bønner
1 pk babyspinat
1 lime