kylling-lasagne-spinat
Alle innlegg Kylling og fjørfe Oppskrifter Pasta og ris

Lasagne med kylling og spinat

0 Flares 0 Flares ×

Har du lyst til å lage en litt annerledes lasagne er denne verdt et forsøk. Deilig og virkelig smaksrik og gjør seg godt til både hverdags og fest. Du kan fint lage denne ferdig i form dagen før. Da blir det bare å steke den noen minutter, lage en god salat og servere litt godt brød ved siden av.  Kos deg og nyt en deilig rett som smaker himmelsk rett og slett. Og jeg er sikker på at du vil elske den.

4 PORSJONER
3–4 kyllingfileter
2 ss smør

8 – 10 plater lasagne
1 pk spinat:

TOMATSAUS
1 løk
1 – 2 båter hvitløk
2 ss olje
1 boks hakkede tomater
1 dl vann
½ terning hønsebuljong
1 ts oregano
litt sukker
salt og pepper

HVITSAUS:
2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl melk
¾ ts salt
½ ts pepper
litt revet muskatnøtt
1 stort briestykke

Del kyllingfiletene i strimler og stek dem i varm stekepanne med litt smør, gjerne i et par omganger, og sett til side.
Finhakk løk og hvitløk fres den i litt olje til den blir blank. Hell over hermetiske tomater og vann. Smuldre buljongen over sausen og rør den inn.
Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker.
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel.
Spe med melk og rør godt slik at det blir en klumpefri saus.
Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
Kok opp vann og legg spinaten i det kokende vann ett minutt, ta bladene opp og legg dem over i kaldt vann.
La vannet renne av på et tørkepapir. Har du ikke fersk spinat bruk en pakke frossen spinat, men da må du tine den før den legges lagvis i formen sammen med det andre.
Del brien i skiver og biter.
Legg lasagneplater, tomatsaus, kjøttbiter, spinat, briebiter og saus lagvis i en smurt, ildfast form.
Legg over noen skiver med brie på toppen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca.40 minutter eller til pastaplatene er møre.
Server kyllinglasagne med en fargerik salat og gjerne brød ved siden av.

Handleliste:
1 pk kyllingfileter
1 pk lasagne
1 pk spinat
1 løk
1 hvitløk
1 boks hakkede tomater
1 l melk , Hel eller lettmelk
litt revet muskatnøtt
1 stort briestykke

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×