Kylling innbakt i spekeskinke og basilikum passer like gjerne på en søndag som på en torsdag. De kan enten stekes i pannen eller ovnen, gjør det som passer deg best . Jeg synes risotto er spennende tilbehør. Her har jeg brukt hvitvin og kyllingbuljong å spe med, men du kan gjerne bruke eplejuice om du ikke har hvitvin tilgjengelig.
Et lite tips er å la gjestene dine vente på risottoen i stedet for at risottoen venter på dem. Risotto blir fort klebrig og ikke så god om den blir stående for lenge.
4 PORSJONER
4 kyllingfileter
8 skiver spekeskinke
20 basilikumblader
4 sjalottløk
20 sjampinjong
RISOTTO:
4 ss smør
3 dl risottoris(avorioris)
1 dl hvitvin eller eplejuice
7 dl hønsebuljong
50 g parmesan
1 dl soltørkede tomater
10 g sukkererter
Legg skinkeskivene to og to og legg noen basilikumblader over.Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing eller fest det med en liten pinne.
Brun filetene raskt i pannen. Legg dem så over i en ildfast form. Stekes i ovnen på midterste rille ved 150 grader i 15–20 minutter. Sett gjerne inn et steketermometer og ta filetene ut når det måler 68 – 69 grader. La det hvile 10 minutter før det serveres.
Finhakk løken og sopp og fres det raskt, tilsett risen og fres til den er gjennomsiktig. Spe med viner/eplecideren og tilsett buljongen i flere omganger. La risen svelle under stadig røring.
Rør i osten og tomatene. Del sukkerertene og tilsett dem også like før servering.
Krydre med salt og pepper.
Server kyllingfileten på en seng av risotto.
Handleliste:
4 kyllingfileter
8 skiver spekeskinke
1 potte basilikum
4 sjalottløk
20 sjampinjong
1 pk risottoris(avorioris)
1 dl hvitvin eller eplejuice
1 hønsebuljong
50 g parmesan
1 dl soltørkede tomater<
1 pk sukkererter