Fiskegrateng er enkel å lage og du kan fint lages dagen før. I mange familier kan det ofte by på problemer med å få barn og også ungdom til å spise fisk. Men med en fiskegrateng er det enklere å få alle til å spise fisk. Sett den inn i ovnen så fort du er hjemme fra jobb, kok poteter og på 1,2,3 så har du en deilig middag klar. I tillegg er dette billig og bra mat til hele familien.
4 porsjoner
2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
2 dl makaroni
100 g frosne erter
400 torsk eller annen kokt fisk
1 liten fiskepudding
1 ts salt
½ ts pepper
4 egg
1 dl revet hvitost
3 ss strøkavring
Hvitsaus:
4 ss smør
4 ss hvetemel
6 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
Smelt smør i en kjele ved svak varme.
Tilsett hvetemel og rør blandingen til jevn saus. Kok opp mens du rører godt.
La sausen småkoke i ca. 5 minutter
Smak til med salt og pepper.
Kok fisken. Rester etter fiskemiddag kan også brukes.
Kok makaronien som anvist på pakken.
Ha makaroni, tinte erter, fisk, biter med fiskepudding,salt og pepper i den hvite sausen.
Skill eggene og bland én og én eggeplomme inn i sausen.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn med en slikkepott.
Hell blandingen i en smurt ovnsfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen.
Stek gratengen i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 40 minutter til den har hevet seg godt og blitt gyllen på toppen.
Handleliste:
1 pk makaroni
100 g frosne erter
400 torsk eller annen fisk
1 liten fiskepudding
4 egg
1 dl revet hvitost
1 pk strøkavring
1/4 kg smør
1 kg hvetemel
1 liter helmelk eller lett