Om du ikke er så glad i fisk, så er jeg sikker på at du vil like denne nydelige lakseretten. Men det viktigste når du lager fisk er å ikke steke eller koke den i stykker. Er du usikker på når den er ferdig, bruk gjerne et steketermometer. Temperaturen skal aldri over 52 grader, på 50 grader er den perfekt. Laks kan gjerne serveres litt rød i midten. Men ønsker du ikke det, ta ut fisken når temperaturen viser 48 grader, og la den stå en liten stund på benken slik at temperaturen fortsetter å gå inn i kjernen. Da vil du oppleve at fisken flaker seg og blir saftig og ikke tørr som fisk lett kan bli og som gjør at vi synes fisk smaker tran.
Laks og pasta er en fin kombinasjon. Prøv å lag en pastablanding med sopp, bacon og crème fraîche som du topper med laks krydret med grovmalt pepper. Fantastisk nydelig rett og slett. Denne passer like godt til hverdag som til fest.
(4 porsjoner)
600 g laksefilet, uten skinn og bein
4 porsjoner pasta
100 g bacon
8 sjampinjong
3 dl crème fraîche
1 båt hvitløk
salt
pepper, grovmalt
Del laksefileten i 4 serveringsstykker.
Dryss rikelig med svart pepper på den ene siden av laksefileten.
Stek dem lett i tørr stekepanne med peppersiden ned.
Dryss over salt og legg laksen på bakepapir på stekebrett. Sett gjerne inn et steketermometer og ta den ut når det viser 48 grader.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 150 grader i 15 minutter..
Kok pasta etter anvisning på pakningen.
Stek baconbiter og soppskiver i stekepanne til soppen har fått farge.
Bland bacon og sopp med den ferdig kokte pastaen.
Tilsett crème fraîche og bland forsiktig og smak til med salt og pepper og eventuelt litt finhakket hvitløk.
Server pastaen til den stekte laksen og server.
Handleliste:
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 pk tagliatelle
100 g bacon
8 sjampinjonger
1 boks crème fraîche
1 hvitløk