Dette er en kraftig og smakfull rett, også kalt kjøtt i mørke. Den er en tradisjonsrett som sikker mange av dere kjenner til. Den er ikke like populær som fårikål eller kjøttkaker, men det er en rett som virkelig er verdt å ta vare på til neste generasjoner . Og på en litt hustrig dag som i dag, egner den seg utrolig godt. Jeg er sikker på at du vil lik den. Har du glutenintoleranse kan du bytte ut hvetemelet med maizenna og lage den brun saus med maismel.
4 porsjoner
1 kg bog av storfe evt. høyrygg
1 -2 løk
2 ss smør
Saus:
4 ss smør
5 ss hvetemel
9 dl kjøttkraft/buljong
salt og pepper
Del kjøttet i store terninger, ca. 4×4 cm. Skrell og kutt løken i skiver. Brun kjøtt og løk i smøret
Brun smør og mel nøttebrunt, spe med kjøttkraft, og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i 10 min.
Legg kjøtt og løk over i sausen.
La det trekke under lokk rett under kokepunktet ca. 1 t, eller til kjøttet er mørt.
Server gjerne poteter, potetmos, erter, kokte gulrøtter og tyttebær ved siden.
Handleliste:
1 kg bog av storfe evt. høyrygg
1 -2 løk
1/2 kg smør
1 l kjøttkraft/buljong
1 kg gulrøtter
10 poteter