Er det en dessert jeg alltid får lyst å lage på høsten, så er det tilslørte bondepiker. Den nydelige og litt syrlige smaken av norske epler, sprøtt brødrasp med sukker og en smak av kanel og ikke minst deilig pisket krem blir dette en dessert som alltid faller i smak. Selv om den kanskje kan oppfattes som litt traust, gjør det ingen ting for meg i hvert fall. Jeg elsker den smaken av nydelige epler.. Jeg vet ikke om jeg rekker å lage den i helgen, men da må det bli en av dagene til uka. For det er lov å kose seg litt på hverdagene også….
Lag gjerne stor porsjon med eplemos og fyll dem over på glass, så har du eplemos gjennom hele vinteren og til å lage deilige tilslørte bondepiker når du selv har lyst på noe godt.
7 epler eller 2 dl eplemos
1 dl sukker
½ dl vann
Brødmiks:
3 ss smør
3 – 4 dl knust kavringer
3 ss sukker
½ ts malt kanel
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Pynt:
4 sitronmelisseblader
Skrell eplene og legg bitene i en kjele.
Tilsett sukker og vann og kok eplene til de er møre og begynner å bli mos. Avkjøl mosen.
Smelt smør i varm stekepanne. Bland sammen kavring/brødsmuler med sukker og kanel, og stek det gyllent og sprøtt. Avkjøl.
Visp fløten til luftig krem. Anrett eplemos, krem og smuler lagvis i en pen dessertbolle eller i porsjonsglass som jeg har gjort her.