Dette er en nydelig kyllingrett med masse smak. Legg alt i en ildfast form og vips så har du ferdig middag på en halv time. Kok ris eller server litt couscous med siden av. Enkelt og utrolig smakfullt. Og en utrolig deilig å servere en helt vanlig hverdag.
4 porsjoner
1 kylling, delt i 4 eller 8
1 sitron, i skiver
200 g svarte oliven, helst kalamata
2 chorizo-pølser (eller andre grove pølser) i skiver
5 hvitløksbåter
1 paprika i store biter
8 sjalottløk, renset
21/2 dl kyllingkraft evt. litt hvitvin
2 ss smør
½ ss røkt paprikapulver
salt og kvernet pepper
Legg kyllingstykker, sitronskiver, oliven, chorizo pølse, hvitløk, løk og paprika i en langpanne.
Pensle kyllingen med smør og hell på kyllingkraften og krydre med paprikakrydder, salt og pepper. Stek i ca en halv time ved 200 grader til kyllingstykkene er gjennomstekt.
Server med ris, salat eller couscous.
Handleliste:
1 kylling
1 sitron
200 g svarte oliven,
2 chorizo-pølser eller andre grove pølser
1 hvitløk
1 paprika
1 nett sjalottløk
evt. litt hvitvin
Sjekk i skapet:
smør eller margarin
røkt paprikapulver
salt og pepper
kyllingbuljong