Kanskje du har lyst på denne deilige fylte kyllingfileten med valnøtter og avokadosaus til middag i dag. Egner seg også godt til klubbkvelden med gode venninner eller bare til middag når du har lyst på noe godt og smakfullt! Virkelig verdt å prøve seg på!
4 PORSJONER
4 kyllingfileter
1 ts salt
¼ ts pepper
1 dl valnøtter
1/2 pk norzola
4 ss timian
4 skiver spekeskinke
AVOKADOSAUS:
1 avocado
1 ts sitronsaft
1 dl vann
1 dl fløte
2 ss konsentrert kyllingfond
1 pk asparges
8 stekte poteter
Start med å legge kyllingfiletene på bordet og bank dem lett flate.
Dryss på litt salt og pepper. Smør norzola på en side av filetene og strø over grovhakkede valnøtter, og finhakket timian.
Rull sammen og fest med en tannpirker uten smak.
Rull litt spekeskinke rundt.
Sett i et termometer på den tykkeste delen.
Legg dem i en ildfastform og stek dem i ovnen på midterste rille ved 180 grader til termometeret viser 68 grader, ta den ut av ovnen og la dem ligge å hvile ca. 15 minutter.
Del avocadoen, fjern steinen og ta ut avocaokjøttet. Bland med sitronsaft og vann til du får en purèlignende konsistens.
Kok opp fløte og kyllingfond i en kjele. Ta det av platen og visp inn avocadopuréen rett før servering.
Skjær poteter i skiver og stek dem i stekepannen med litt olje.
Kok aspargesen i 1 – 2 minutter i kokende vann med en klype sukker og salt.
Server kyllingen med avokadosausen,stekte poteter, asparges og pynt med frisk timian på toppen.
Handleliste:
4 kyllingfileter
1 boks valnøtter
1 pk norzola
1 timian
4 skiver spekeskinke
1 avocado
1 sitron
1 fløte
1 pk asparges
8 poteter
Tannpirkere uten smak, eller coctailpinner