gronnsakswok
Alle innlegg Grønnsaker og poteter Oppskrifter Pasta og ris

Grønnsakswok

0 Flares 0 Flares ×

Kan jeg friste med en kjøttfri wok til middag i dag?
Det å innføre en kjøttfri dag i uka sparer miljøet og du sparer også en del penger på å la være å spise kjøtt eller fisk en dag i uken. Så her får du en deilig grønnsakswok som smaker nydelig og som hele familien vil like. Rask å lage er den også når en kommer sulten hjem fra jobb. Ønsker du å tilsette litt kylling eller laks, går det selvfølgelig bra det også!

4 porsjoner
2 gulrøtter
1 squash
1 løk
50 g bønnespirer
1/2 pose grønnkål
1 gul paprika
1 rød paprika
½ rød chili
2 båter hvitløk
1 ss olje
1 boks hvite bønner
1 boks røde linser
4 ss finhakket koriander
1 ss revet fersk ingefær
1 ss sesamfrø
Tilbehør:
2 dl søt chilisaus
4 dl naturris eller
4 porsjoner fullkorn nudler
Skjær gulrøtter, squash, paprika og grønnkål i tynne strimler.
Finhakk hvitløk, ingefær og chili. Varm olje i en stor panne eller wok og ha i de finhakkede krydderne. Ha så i grønnsakene og stek dem raskt i 2-4 minutter under omrøring. Tilsett bønner og linser og la dette bli varmt.
Dryss over hakket koriander og sesamfrø til slutt.
Server woken med fullkorn nudler- eller naturris og søt chilisaus om du ønsker det.

Handleliste:
1 bunt gulrøtter
1 squash
1 løk
1 pose grønnkål
1 gul paprika
1 rød paprika
1 rød chili
1 hvitløk
1 liten potte koriander
1 bit fersk ingefær
1 liten flaske søt chilisaus
1 pk naturris

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×