hjemmelaget-fiskegrateng
Alle innlegg

Hjemmelaget fiskegrateng med smakfull ostesaus

0 Flares 0 Flares ×

Hjemmelaget fiskegrateng er en ypperlig måte å få barn og ungdom til å spise fisk på. Dette er en enkel og deilig makaroniform med strøkavring, hvit fisk og smakfull ostesaus som kanskje ikke er så vanlig å lage, men som er utrolig smakfull og god. I denne oppskriften på hjemmelaget fiskegrateng kan du gjerne bruke alle mulige rester av kokt fisk, men bruk gjerne rå fisk, men da kan det hende at du trenger litt lenger steketid enn når du benytter ferdig kokt fisk.
Server gjerne med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør til om du trenger det…

(4 porsjoner)

400 g torsk, steinbit eller andre typer hvit fisk, fersk eller ferdig kokt
2 dl makaroni, gjerne fullkorn
Ostesaus:
3 ss smør
5 ss hvetemel
4 dl  melk
1 ts salt
½ ts malt muskat
2 dl god, revet gulost
3 egg
1 dl strøkavring

Kok makaroni som anvist på pakken. Hell av vannet.

Smelt smøret til sausen i en kjele og rør inn melet litt etter litt. Spe med melken under omrøring slik at det blir en klumpefri saus. Rør inn salt og muskat, og eggene ett av gangen. Rør til sist inn osten. Rens fisken for skinn og bein og del den i mindre biter, dette gjelder om du bruker rå eller ferdig kokt fisk.
Rør den inn i sausen sammen med makaronien. Hell alt i en smurt, ildfast form. Dryss over litt strøkavring.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Server gjerne fiskegratengen med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør over.

Tips!
Du kan fint bruke flere typer fisk i en og samme fiskegrateng. Og den trenger ikke nødendigvis være hvit heller; laks og ørret smaker også godt i gratengen!

 Bytt gjerne ut makaronien med fullkornspasta om du heller ønsker det.

 Handleliste:
400 g torsk, steinbit eller andre typer hvit fisk, fersk eller ferdig kokt
1 pk. makaroni, gjerne fullkorn
1/4 kg smør
1 kg hvetemel
1/2 l  melk
2 dl god, revet gulost
3 egg
1 dl strøkavring

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×