Vil du gjøre din egen vri på kyllingen, så prøv denne paneringen med potetchips. Du kan bytte ut potetgullet med cornflakes om du heller ønsker det.
Dette er super mat til helgekosen eller en dag du har lyst på noe godt til middag.
4 porsjoner
75 g potetchips evt cornflakes
4 kyllingfileter
1 egg
100 g kremost med urter
friske urter
ca. 2 ss smør
salt og pepper
Urterømme:
100 g rømme
friske urter
salt og pepper
Ha potetgull i en tykk pose og grovknus dem med kjevle.
Bank filetene flate og smør på litt kremost.
Legg på litt friske urter og strø på litt salt og pepper.
Rull sammen filetene og fest en tannstikker i bakkant.
Rull dem først i egget og så i det knuste potetgullet. Legg dem så med skjøten ned i en ildfast form, beregn litt avstand mellom hver.
Legg litt smør i formen.
Stek kyllingen i ovnen på midterste rille ved 200 ºC til paneringen er gyllenbrun og sprø, ca. 25 minutter avhengig av tykkelsen på filetene. Bruk gjerne et steketermometer og stek dem til termometeret viser 70 ºC. Ta dem ut av ovnen og la de hvile noen minutter før de serveres.
Bland sammen rømme og friske finhakkede urter. Smak til med salt og pepper.
Server sprøstekt kylling med salat, litt urterømme, ris og gjerne godt bakverk ved siden av.
Tips
Prøv det samme med kyllinglår! Husk å beregne lengre steketid, ca. 45 minutter.