Dette er en nydelig fiskegryte som egner seg like godt på varme dager som kalde. Så kan det friste med en spansk fiskesuppe til middag i dag? Smakfull og nydelig gryte med spanske smaker.
4 PORSJONER
1 nett blåskjell
600 g breiflabbfilet eller annen hvit fisk som steinbit eller torsk
1 dl olivenolje
1 grovhakket løk
1 rød chili
1 boks hakkede tomater
3 dl vann
12 store reker
1 dl hasselnøtter
3 båter hvitløk
2 ss persille
1/2 ts anisfrø
2 – 3 ts sukker
salt og pepper
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
Skjær fisken i porsjonsstykker.
Surr løk og chilipepper i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter.
Tilsett tomatene og la dem surre med et par minutter. Hell på vann og la det småkoke i 4–5 minutter.
Legg blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper.
Legg rekene i suppen. Støt hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser.
Varm alt litt i pannen og rør det forsiktig inn i gryta. Smak til med sukker og om det trengs mer salt og pepper.
Server gryten med ris eller godt grovbrød ved siden av.
Handleliste:
1 nett blåskjell
600 g breiflabbfilet eller annen hvit fisk som steinbit eller torsk
1 liten flaske olivenolje
1 løk
1 rød chili
1 boks hakkede tomater
12 store reker
1 pk hasselnøtter
1 hvitløk
1 liten persille
1 pk.anisfrø