Regelen sier at man ikke skal gape over mer enn man kan tygge. Men med god mat og i godt selskap kan det nok være lettere sagt enn gjort. Kos deg med deilige medaljonger inntullet i spekeskinke, det kan aldri bli feil.
4 PORSJONER
4 biffer av indrefilet
8 skiver spekeskinke
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts pepper
2 ss smør
1 ss olivenolje
OVNSBAKTE TOMATER:
1 klase cherrytomater
2 ts tørket oregano
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
RØDVINSAUS:
1 margbein
1 fl rødvin
1 gulrot
1 sjalottløk
1 ss sukker
50 g smør
STEKTE POTETSKIVER:
4 store poteter
1 dl olje
1 ss smør
flaksalt
PYNT:
1 pk asparges
rips
Start med sausen, det er den som tar tid. Grill margbeinet i ca 10 minutter i ovnen.
Ha det i en kjele med hakket løk og gulrot. Ha i all vinen.
Kok inn til det er 1,5 desiliter. Sil av.
Gjør dette rett før servering: Smelt sukkeret i pannen til det er gyllent. Ha i vinen. Rør kraftig så sukkeret løser seg opp. La sausen kjølne litt av før du pisker inn smør. Ønsker du ikke å lage sausen selv, kan du kjøpe den ferdig.
Skrell potet og kutt dem i skiver. Fordel potetene i en langpanne med stekepapir.
Hell over olje og strø på salt og pepper.
Stek potetene i ovn på midterste rille ved 225 grader i ca. 30 minutter.
Legg tomatene i en ildfastform og hell over olje, og tilsett oregano, salt og pepper og stek dem i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene.
Surr spekeskinke rundt biffene, og fest med tannstikkere.
Pensle biffene med olje, krydre med salt og pepper.
Bruk sterk varme, og brun biffene ca. 2 minutter på hver side, og la dem ettersteke på svak varme i 2-3 minutter for medium stekt biff. Du må gjerne bruke grill om du ønsker.
Kok opp vann og kok asparges noen minutter.
Server biffen med asparges, tomater, stekte tomater og rødvinssaus. En klase med rips gjør seg godt på toppen.
(Foto: http://www.kimholthe.no)