Pavlova er manges favoritt. Søt, sprø og myk inni og når den kombineres med en deilig krem og syrlige bær er dette toppen for søtmumser. Du må gjerne tilsette marengsen litt ekstra smak som krydder, sjokolade eller kaffe som jeg har gjort her. Da blir den om mulig enda bedre. Kos deg og nyt disse deilige munnfullene. Deilig sprø marengs smaker himmelsk etter et godt måltid. Jeg er sikker på at denne kommer til å bli høstens favoritt.
8 porsjoner
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
6 dl sukker
4 ss kakao
1 ts kakao til toppen
Sjokolademousse:
2 dl kremfløte
200 g kokesjokolade, 55 % eller 70 %
4 egg
100 g melis
Pynt:
300 g rips og bringebær
Sjokoladehjerter
100 g sjokolade
1 – 2 dl kremfløte
Skill eggene og ha eggehvitene i en bolle og sett bollen over vannbad.Tilsett sukkeret og la det smelte sammen med eggehvitene.
Når sukkeret er smeltet tilsettes eddiken.
Sett bollen til avkjøling i kaldt vann og bruk miksmasteren og kjør marengsen til den er stiv og blank.
Når massen er blank og smidig har du den over i en sprøytepose. Lag et rektangel på et bakepapir i den størrelsen du ønsker, og sprøyt marengsen utover eller bre den utover med en slikkepott. Form med gjerne med en fordypning i midten.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 150 grader i ca. 10 minutter, slå deretter ned varmen til 100 grader og la den stå ca. 1 time til tørking.
Avkjøl på rist.
Pisk kremfløte stiv. Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl sjokoladen litt.
Pisk egg og melis til stiv eggedosis.
Bland sammen eggedosis og kremfløte. Hell i smeltet sjokolade og rør alt godt sammen.
Ha det i en bolle og sett det kjølig noen timer.
Legg pavlovaen på et fat og legg på sjokolademoussen.
Pynt med bringebær, rips og sjokoladehjerter. Pynt gjerne med noe blader sitronmelisse.
Kok opp kremfløte og hell den over sjokolade i biter.
Rør ut sjokoladen til tykk saus.
Tilsett mer fløte om du ønsker den tynnere. Du kan også kjøpe ferdig sjokoladesaus å ha på toppen.