Hjemmelaget potetstappe er en utrolig rask og enkel måte å tilberede poteter på. Kutt, kok og mos! Stek laksefileten og lag en grønnsalat med litt sitronolje og du får et fantastisk smakfullt måltid som alle liker. Her oppskriften tilpasset to personer. Ønsker du den til 4 er det bare å doble den.
4 porsjoner
4 laksefileter
Potetmos:
800 g potet
2dl varm melk
1 ss smør
salt og pepper etter smak
Gressløk
Grønnsalat:
1 pk ruccola
2 ss sitronolje
1 klype salt
Dressing:
4 ss rømme eller kesam
Del potetene i mindre biter og kok dem møre i usaltet vann.
Sil fra vannet og mos potetene grovt med melk og smør.
Smak til med salt og pepper.
Bland inn litt gressløk om du ønsker.
Legg filtene i en ildfast form, hell over litt olje og strø på salt.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 8 minutter, eller til fisken flaker seg. Laks kan gjerne være litt rosa i midten.
Legg noen gode skjeer med potetmos på en tallerken og legg på laksestykket.
Server gjerne en god grønn salat og litt rømme ved siden av.
Handleliste:
4 laksefileter
800 g potet
1/2 l melk
1/4 kg smør
1 pk ruccola
1 liten flaske sitronolje
1 boks rømme