Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Her har du hele middagen i en form. Fiskeslag, smak og krydder kan du variere, slik at det kan det bli en ny rett hver uke.
Her er en rask og veldig enkel grateng når du har rester av både kokt fisk og poteter. Har du ingen av delene i hus, kok poteter og trekk fisk. Det tar litt lenger tid, men denne retten er så god at den er verdt å vente på.
4 porsjoner
400 g renset, kokt fisk, evt fersk kokt fisk
4 kokte poteter
2 dl melk
2 egg
1 ss hakket persille, dill eller gressløk
4 kokte poteter
2 dl melk
2 egg
1 ss hakket persille, dill eller gressløk
evt. 1 båt hvitløk
evt. 1/2 rød chili uten frø
salt, pepper
1 dl revet ost
salt, pepper
1 dl revet ost
Trekk fisken i ca. 10 minutter og kok poteter hvis du benytter fersk fisk og rå poteter.
Mos fisk og poteter med gaffel og rør inn melk, sammenvispede egg og hakket grønt.
Spe med mer melk hvis massen virker for fast og tørr.
Smak til med salt og pepper og tilsett hvitløk og chili om du ønsker litt mer sting.
Fyll massen i godt smurt form og dryss revet ost på toppen.
Stek gratengen i ovnen på nederste rille ved 200 grader til den er fast og gyllen på toppen, ca.15 minutter..
Server gratengen nystekt med smeltet smør eller hvit saus smakt til med karri eller persille og gjerne en salat ved siden av.
Spe med mer melk hvis massen virker for fast og tørr.
Smak til med salt og pepper og tilsett hvitløk og chili om du ønsker litt mer sting.
Fyll massen i godt smurt form og dryss revet ost på toppen.
Stek gratengen i ovnen på nederste rille ved 200 grader til den er fast og gyllen på toppen, ca.15 minutter..
Server gratengen nystekt med smeltet smør eller hvit saus smakt til med karri eller persille og gjerne en salat ved siden av.
Handleliste:
400 g torskefilet
4 poteter
2 dl melk
2 egg
4 poteter
2 dl melk
2 egg
1 hvitløk
1 rød chili
1 dl revet ost
persille, dill eller gressløk
1 dl revet ost
persille, dill eller gressløk