En nydelig og mettende suppe med masse deilig smak. Rett og slett en suppe du kan servere når du får mange på besøk.
4 porsjoner
2 bokser( à 400 g) kikerter
2 sjalottløk
1 ss smør
5 dl hønsebuljong
3 dl matfløte
100 g sukkererter
1 ts salt
1/8 ts pepper
Ha kikertene i en sil og skyll dem i kaldt rennende vann.
Rens og hakk sjalottløken, fres den i smør.
Tilsett kikerter, buljong og fløte. La det trekke i ca. 5 minutter. Miks suppen glatt i flere omganger i food processor eller med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Strimle de ukokte sukkerertene og legg dem i suppen ved servering.
Handleliste:
2 bokser( à 400 g) kikerter
2 sjalottløk
3 dl matfløte
100 g sukkererter
Sjekk i matskapet:
Hønsebuljongterninger eller flytende fond