Her er en rask fiskerett med mange gode smaker. Ørret får man tak i hele året og er en fisk som man kan variere i det uendelige med.
4 porsjoner
600 – 800 g ørret
½ ts salt
1 dl rapsolje
4 stilker frisk timian
½ sjalottløk
Pepperrotkrem:
1 dl seterrømme
1 ss frisk pepperrot
2 ss frisk presset sitronsaft
nykvernet salt og pepper
Ertepurè:
1 pk. frosne erter
1 ss smør
1 dl fløte
salt og pepper
Del opp i biter og legg fisken i en ildfast form og salt dem lett. La saltet ligge på i ca 15 minutter før saltet skylles bort i rennende kaldt vann.
Kjør olje, timian og løk med stavmikser eller i en foodprosessor. Dekk fisken med oljeblandingen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 45 grader i ca. 25 minutter eller i dampovn ved 100 grader i 5 minutter.
Pisk rømmen stiv og tilsett pepperrot.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Kok opp ertene fra frossen tilstand. Tilsett smør og fløte og kok ertene møre.
Bruk en stappe til å knuse ertene
Smak til med salt og pepper.
Legg ertepureen på tallerken og legg på fisken. Legg en god skje med pepperrotkrem på fisken.Pynt med timian på toppen.
Handleliste:
600 – 800 g ørret
rapsolje
frisk timian
1 sjalottløk
1 seterrømme
1 liten bit frisk pepperrot
1 sitron
1 pk. frosne erter
1/4 kg smør
1 fløte