Noen ganger er kun det beste godt nok. Filet av rådyr, rein eller hjort er råstoff som gir garantert store matopplevelser. Dette er perfekt mat å invitere gjester på enten i romjulen eller på nyttårsaften!
(4 porsjoner)
800 g ytrefilet av reinsdyr, hjort, rådyr
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss smør
1 ss finhakket frisk timian
1 ss finhakket frisk rosmarin
Soppstuing:
200 g sjampinjong
1 ss smør
3 dl fløte
Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten.
Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper.
Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Sett inn et steketermomenter.
Stekes i ovnen på nederste rille ved125 grader i ca. 20 minutter avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt, 58 grader for rød, 65 grader for rosa og 70 grader for gjennomstekt.
Del sjampinjongen i fire eller seks og ha dem i stekepannen og stek de gylne med smør.
Tilsett fløten og la det koke inn til det har blitt tykk saus.
Server fileten med tranebærgele, stekte poteter, viltsaus og kokte rosenkål
Ch. Panet 2015,(Varenr: 1433001)
Kr 245. Fonnes i de fleste vinmonopol.
Fint utviklet, preg av mørke og røde bær, innslag av tørket frukt, urter og fat. Passer godt til storfe og vilt. Dette er en av mine favoritter som ikke koster alt for mye. Verdt å prøve og et godt kjøp etter min mening.