Enklere og bedre enn dette skal du lete lenge etter. Sprøstekt kantareller og deilig potetpure gjør denne retten eksklusiv uten at du sliter deg ut med mange på besøk.
(4 porsjoner)
500 g reinskav/finnbiff
1 pk. bacon (sideflesk)
1 løk
3 ss smør
200 g frisk skogssopp
1 beger snøfrisk med Einerbær eller Kantarell
3 dl fløte
1 – 2 ss tyttebærsyltetøy
1 ts salt
¼ ts pepper
Potetpuré
1 kg mandelpoteter
4 ss smør
3 dl fløte
1 ts salt
½ ts hvit pepper
persille
Rens og skjær løk i skiver, rens sopp og del opp.
Del bacon i biter.
Surr reinskav, bacon, sopp og løk i smør i gryte/stekepanne med høy kant.
Rør inn snøfrisk og fløte og la det koke ca. 15 minutter. Rør inn tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper.
Kok skrelte poteter i vann til de er møre.
Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.
Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt ellers kan den lett bli klumpete. Pynt med litt persille på toppen.
Server med noen tyttebær på toppen, sprøstekt kantareller, potetpuré og gjerne rosenkål til.